Ni kak ude sertskan gmbr perbezaan nyer. Cuba korang perhatikan semula time korang buat nnt ye.
X jadi sangat. Tekstur lebih keras dan berkristal |
tekstur lembut dan gebu |
So... apa yang kak ude buat?
5 minit pertama: sebatikan dia guna mixer level 1
5 minit kedua: start level 2. Buat buih dengan mix permukaan sebatian.
Minit minit seterusnya: naik level 3. Sesekali pusing2 kan mixer.
Adunan akan naik 3x ganda.so... pada akhirnya korang akan dapat 30++ cup aiskrim berbanding 25 cup jer if x naik n gebu adunan korang tuh.
N apa yang penting... if adunan korang x naik2 walaupun dah dekat sejam korang mengadun, try tambah ovalette. Takut x cukup. Coz kak ude nyer portion ovalette sesudu pun menggunung banyak nyer..
Sikit advice... carilah ovalette yang halal. Mcm brand Adabi.
Sekian utk hari ni ye.
Ok, bye!
No comments:
Post a Comment